Dobra dania do pracy

Wszystko co związane z kuchnią i gotowaniem, pieczeniem...

Dobra dania do pracy

Postprzez mariola33 » 27 kwi 2017, o 08:49

Witam. Myslę, że jest tutaj wiele osób, które zastanawiają się jakby można było bardziej urozmaicic jedzenie w pracy. Sama zwylke robię sobie kanapki. Ostatnio jednak kombinuje z jedzeniem innego typu. Polecam
fasolę szparagową
ryż z warzywami
oraz naleśniki
Jeśli nie chce mi się niczego robić to biorę sobie zupkę chińską . Jak Wy sobie radzicie ? :)
mariola33
 

Re: Dobra dania do pracy

Postprzez xnm » 26 maja 2017, o 23:22

mariola33 napisał(a):Witam. Myslę, że jest tutaj wiele osób, które zastanawiają się jakby można było bardziej urozmaicic jedzenie w pracy. Sama zwylke robię sobie kanapki. Ostatnio jednak kombinuje z jedzeniem innego typu. Polecam
fasolę szparagową
ryż z warzywami
oraz naleśniki
Jeśli nie chce mi się niczego robić to biorę sobie zupkę chińską . Jak Wy sobie radzicie ? :)


Zupkę chińską???? Dziewczyno czy Ty wiesz co zawiera się w takim własnie jedzeniu? Dla włąsnego zdrowia polecałabym Ci z tego jednak zr4zygnować/ Bo nie jest to zdrowe, w sumie smaczne również nie ( nie rozumiem jak komuś może smakować taki własnie makaron z solą....).
Jak mi nie chce się niczego do pracy gotować to kupuję sobie gotową zupę, ale zwracam uwagę na to aby byłą to zdrowa zupa. Dobre w składzie zupki ma Profi. Znajdziesz je w marketach ( w składzie nie mają glutaminianu sodu ani barwników). Dodatkowo nie trzeba niczego zalewać Po prostu wlewasz od razu gotową zupkę do talerza, podgrzewasz i jesz z chlebkiem :)
Np takie zupy jak te tutaj
xnm
 
Posty: 59
Dołączył(a): 21 lut 2017, o 09:43

Re: Dobra dania do pracy

Postprzez amme » 13 cze 2017, o 08:40

Sama nie jestem przekonana ogólnie do dań gotowych chociaz te zupki preznetują sie całkiem ciekawie.Może kiedyś zdecyduję się spróbować :)
Zwykle jednak staram się dzień wczesniej sobie cos do pracy przygotować Są to najczęscije:
makarony wegetariańskie
kanapki
tortille, które mogę sobie potem podgrzać w mikrofali
Dobrze sprawdza się równiez leczo, które drugiego dnia od przygotowania jest nawet smaczniejsze. Moje ulubione to leczo z kabaczka ( w wersji na ostro).
amme
 
Posty: 61
Dołączył(a): 22 lut 2017, o 07:24


Powrót do Kuchnia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron