28 stycznia 2025 . Temperatura powietrza 6.56 °C . Gości na portalu: 66 . |
Nadchodz ce wydarzenia
Nasze filmy
Z miejscowo ci
» Augu cin» B kowo
» D bki
» Dobrzyniewo
» Falmierowo
» Glesno
» Gromadno
» Konstantynowo
» Kosztowo
» Ko cierzyn Wielki
» M otk wko
» Osiek nad Noteci
» Polanowo
» Ruda
» Rz szkowo
» Wyrzysk
» Wyrzysk Skarbowy
» elazno
» u awka
Wyrzysk/Ruda, dodano: 2019-11-10, godz.22:26W ramach Ogólnopolskiego Tygodnia Kariery klasa druga w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wzięła udział w wycieczce przedmiotowej. Celem było zapoznanie się uczniów z funkcjonowaniem urządzeń stanowiących wyposażenie techniczne zakładu gastronomicznego. Młodzież zobaczyła jak działają między innymi: kotleciarka, płukaczko – obieraczka do warzyw czy taboret grzewczy.
Na wycieczce w Cieszymirze
W ramach Ogólnopolskiego Tygodnia Kariery klasa druga w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wzięła udział w wycieczce przedmiotowej. Celem było zapoznanie się uczniów z funkcjonowaniem urządzeń stanowiących wyposażenie techniczne zakładu gastronomicznego. Młodzież zobaczyła jak działają między innymi: kotleciarka, płukaczko – obieraczka do warzyw czy taboret grzewczy.
Szef kuchni pan Piotr pokazał nam wszystkie działy zaplecza kuchennego oraz salę obsługi gości, a także część hotelową obiektu. Zostaliśmy poczęstowani pyszną herbatą i kawą. Spędziliśmy miło czas, jednocześnie ucząc się zawodu od strony praktycznej.
Organizator wycieczki pani Alina Kwiatkowska dziękuje panu Rafałowi Maławy – właścicielowi Restauracji, Hotelu „Cieszymir” oraz panu Piotrowi – szefowi kuchni, za poświęcony czas i wiedzę przekazaną uczniom.
Alina Kwiatkowska
Powrót do strony głównej