26 kwietnia 2024 . Temperatura powietrza 7.25 °C . Gości na portalu: 29 . |
. |
Nadchodzące wydarzenia
Nasze filmy
Z miejscowości
» Auguścin» Bąkowo
» Dąbki
» Dobrzyniewo
» Falmierowo
» Glesno
» Gromadno
» Konstantynowo
» Kosztowo
» Kościerzyn Wielki
» Młotkówko
» Osiek nad Notecią
» Polanowo
» Ruda
» Rzęszkowo
» Wyrzysk
» Wyrzysk Skarbowy
» Żelazno
» Żuławka
Wyrzysk, dodano: 2017-02-07, godz.21:49W pierwszy dzień ferii Szkoła Podstawowa im. Powstańców Wielkopolskich w Wyrzysku zaproponowała uczniom nową formę zajęć – warsztaty kulinarne, które odbyły się w kuchni przy sali widowiskowej. Zarówno dzieci młodsze, jak i starsze miały okazję doskonalić swoje umiejętności techniczne potrzebne w życiu codziennym, zwłaszcza w kuchni. Obieranie, ubijanie, mieszanie, tarcie, krojenie, smażenie i pieczenie to główne zajęcia sporej grupy dzieci, która pojawiła się tego dnia w szkole. Ważnym elementem tych czterogodzinnych warsztatów było także mycie naczyń i sprzątanie. Trzeba przyznać, że wielu uczniów wykazało się dużą samodzielnością i pracowitością w wykonywanych zadaniach. Najmilszym akcentem dnia była oczywiście konsumpcja przepysznych ciast (drożdżówki oraz szarlotki), ciasteczek, nadziewanych naleśników oraz deserów z galaretką, na które zaprosiliśmy także Panią Dyrektor Danutę Burytę- Arndt. Zarówno dzieci, jak i dorośli byli zadowoleni ze spotkania i dumni ze swoich kulinarnych dzieł. Opiekunkami dzieci były panie: Grażyna Burchardt-Kopycińska, Elżbieta Walas, Patrycja Piszczek i Daria Maciejewska.
Ferie w kuchni...
W pierwszy dzień ferii Szkoła Podstawowa im. Powstańców Wielkopolskich w Wyrzysku zaproponowała uczniom nową formę zajęć – warsztaty kulinarne, które odbyły się w kuchni przy sali widowiskowej. Zarówno dzieci młodsze, jak i starsze miały okazję doskonalić swoje umiejętności techniczne potrzebne w życiu codziennym, zwłaszcza w kuchni. Obieranie, ubijanie, mieszanie, tarcie, krojenie, smażenie i pieczenie to główne zajęcia sporej grupy dzieci, która pojawiła się tego dnia w szkole. Ważnym elementem tych czterogodzinnych warsztatów było także mycie naczyń i sprzątanie. Trzeba przyznać, że wielu uczniów wykazało się dużą samodzielnością i pracowitością w wykonywanych zadaniach. Najmilszym akcentem dnia była oczywiście konsumpcja przepysznych ciast (drożdżówki oraz szarlotki), ciasteczek, nadziewanych naleśników oraz deserów z galaretką, na które zaprosiliśmy także Panią Dyrektor Danutę Burytę- Arndt. Zarówno dzieci, jak i dorośli byli zadowoleni ze spotkania i dumni ze swoich kulinarnych dzieł. Opiekunkami dzieci były panie: Grażyna Burchardt-Kopycińska, Elżbieta Walas, Patrycja Piszczek i Daria Maciejewska.
SP Wyrzysk
Powrót do strony głównej