26 kwietnia 2025 . Temperatura powietrza 3.25 °C . Gości na portalu: 40 . |
MIESZKANIE 52M WYRZYSK TEL KON ... (czytaj więcej) RZECZY NA PSZOK TANIO !!! ... (czytaj więcej) . |
Nadchodz ce wydarzenia
Nasze filmy
Z miejscowo ci
» Augu cin» B kowo
» D bki
» Dobrzyniewo
» Falmierowo
» Glesno
» Gromadno
» Konstantynowo
» Kosztowo
» Ko cierzyn Wielki
» M otk wko
» Osiek nad Noteci
» Polanowo
» Ruda
» Rz szkowo
» Wyrzysk
» Wyrzysk Skarbowy
» elazno
» u awka
Wyrzysk, dodano: 2018-05-01, godz.18:49Uczniowie klasy pierwszej technikum w zawodzie Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych uczestniczyli w warsztatach kulinarnych. W pracowni gastronomicznej gościliśmy pana Emila Dziubaka - regionalnego szefa kuchni Unilever Food Solutions, który w swojej pracy lubi eksperymentować, nieustannie rozwija i doskonali swój warsztat. Od kilku lat, jako mistrz zawodu, edukuje młodzież w szkole gastronomicznej, wprowadzając ich w arkana sztuki kulinarnej. Na jego perfekcyjnie dopracowanych talerzach łączą się tradycja i nowoczesność, uwielbia on wdrażać nowe techniki kulinarne. Tym razem tematem spotkania była kuchnia francuska. Podczas warsztatów przygotowaliśmy: francuski stek wołowy z batatami i pietruszką, polędwiczki wieprzowe ze szparagami i czystkiem bulwiastym. Poznaliśmy pojęcia związane z kuchnia francuską, między innymi demi glace - bardzo aromatyczny sos kuchni francuskiej o głębokim kolorze, stosowany samodzielnie lub jako baza wyjściowa innych sosów pieczeniowych.
Powrót do strony głównej
Kuchnia francuska w CKZiU w Wyrzysku
Uczniowie klasy pierwszej technikum w zawodzie Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych uczestniczyli w warsztatach kulinarnych. W pracowni gastronomicznej gościliśmy pana Emila Dziubaka - regionalnego szefa kuchni Unilever Food Solutions, który w swojej pracy lubi eksperymentować, nieustannie rozwija i doskonali swój warsztat. Od kilku lat, jako mistrz zawodu, edukuje młodzież w szkole gastronomicznej, wprowadzając ich w arkana sztuki kulinarnej. Na jego perfekcyjnie dopracowanych talerzach łączą się tradycja i nowoczesność, uwielbia on wdrażać nowe techniki kulinarne. Tym razem tematem spotkania była kuchnia francuska. Podczas warsztatów przygotowaliśmy: francuski stek wołowy z batatami i pietruszką, polędwiczki wieprzowe ze szparagami i czystkiem bulwiastym. Poznaliśmy pojęcia związane z kuchnia francuską, między innymi demi glace - bardzo aromatyczny sos kuchni francuskiej o głębokim kolorze, stosowany samodzielnie lub jako baza wyjściowa innych sosów pieczeniowych.
Organizator warsztatów - pani Alina Kwiatkowska – już myśli o kolejnym spotkaniu z panem Emilem i nowych wyzwaniach kuchni, z którymi zmierzą się adepci sztuki kulinarnej w CKZiU.















