25 listopada 2024 . Temperatura powietrza 11.31 °C . Gości na portalu: 66 . |
Nadchodz ce wydarzenia
Nasze filmy
Z miejscowo ci
» Augu cin» B kowo
» D bki
» Dobrzyniewo
» Falmierowo
» Glesno
» Gromadno
» Konstantynowo
» Kosztowo
» Ko cierzyn Wielki
» M otk wko
» Osiek nad Noteci
» Polanowo
» Ruda
» Rz szkowo
» Wyrzysk
» Wyrzysk Skarbowy
» elazno
» u awka
Wyrzysk/Piła, dodano: 2019-10-29, godz.08:17Uczniowie klasy I i II technikum żywienia i usług gastronomicznych z CKZiU w Wyrzysku mieli wspaniałą okazję poznać tajniki sporządzania włoskich potraw takich jak pizza margherita, pizza z owocami morza, czy pizza z szynką parmeńską i rukolą.
Włoskie smaki w restauracji Tawerna
Uczniowie klasy I i II technikum żywienia i usług gastronomicznych z CKZiU w Wyrzysku mieli wspaniałą okazję poznać tajniki sporządzania włoskich potraw takich jak pizza margherita, pizza z owocami morza, czy pizza z szynką parmeńską i rukolą.
Każdy miał okazję spróbować nowych smaków czyli ciasta cytrynowego a także pasty (makaronu) z kalmarami i krewetkami, przygotowanych pod nadzorem szefa restauracji Tawerna w Pile - pani Anny Grzeszczuk.
Dziękujemy serdecznie za wspaniałe przyjęcie i poświęcony czas. Klimat i atmosfera restauracji pana Zenona Hołubowskiego wszystkich nas urzekły.
Sylwia Jułga i Emilia Szamara
Powrót do strony głównej