22 kwietnia 2025 . Temperatura powietrza 18.37 °C . Gości na portalu: 40 . |
Nadchodz ce wydarzenia
Nasze filmy
Z miejscowo ci
» Augu cin» B kowo
» D bki
» Dobrzyniewo
» Falmierowo
» Glesno
» Gromadno
» Konstantynowo
» Kosztowo
» Ko cierzyn Wielki
» M otk wko
» Osiek nad Noteci
» Polanowo
» Ruda
» Rz szkowo
» Wyrzysk
» Wyrzysk Skarbowy
» elazno
» u awka
Wyrzysk, dodano: 2019-12-08, godz.10:40Celem konkursu „Najlepszy deser” było kształtowanie postaw kreatywnych w gastronomii, zachęcanie do rozwijania umiejętności z zakresu technologii gastronomicznej, rozbudzanie wrażliwości estetycznej i podnoszenie poziomu efektywności kształcenia zawodowego. W konkursie wzięły udział 3 dwuosobowe zespoły, uczennice klas technikum żywienia i usług gastronomicznych.
Najlepsze desery zostały nagrodzone
Celem konkursu „Najlepszy deser” było kształtowanie postaw kreatywnych w gastronomii, zachęcanie do rozwijania umiejętności z zakresu technologii gastronomicznej, rozbudzanie wrażliwości estetycznej i podnoszenie poziomu efektywności kształcenia zawodowego. W konkursie wzięły udział 3 dwuosobowe zespoły, uczennice klas technikum żywienia i usług gastronomicznych.

Każdy zespół wykonał deser na zajęciach praktycznych w klasopracowni gastronomicznej CKZiU w Wyrzysku.
Wykonane prace konkursowe były oceniane przez jurorów, którzy wzięli pod uwagę:
- odpowiedni dobór składników,
- teksturę poszczególnych elementów deseru,
- kreatywność i estetykę podania,
- smak.



Poziom był bardzo wyrównany, każdy przygotował zaskakująco pyszne, kreatywne słodkości, Jury postanowiło przyznać wszystkim takie same nagrody, którymi były bony podarunkowe przekazane przez Pana Rafała Maławy, do wykorzystania w Restauracji ORION w Wyrzysku.
Dziękuję uczniom za udział, a sponsorowi za okazaną, kolejny raz pomocną dłoń.






Alina Kwiatkowska
Powrót do strony głównej